Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Willem de Visser
Titel: Heerlijke Sweet ‘n Spicy ribs
Ingrediënten:
Voor de spare ribs Spareribs “zoveel je wil ;)” Heath Riles Jalapeno garlic rub Heath Riles Pecan rub Heath Riles Honey rub Heath riles Butter bath Blues hog smokey mountain BBQ sauce Mosterd Traeger Cherry pellets Traeger Hickory pellets Voor de sidedish: Home made coleslaw 1 zak gesneden witte kool (300gram) 1 zak gesneden rode kool (300gram) 2 eetlepels zou 150ml sour cream 5 eetlepels mayonaise 5 eetlepels appelazijn 5 eetlepels rijstazijn 5 theelepels grove zwarte peper 3.5 theelepel mosterd poeder Verdere benodigdheden: Smoke-tube Goede aluminiumfolie Siliconen kwast Blender/Staafmixer Maatbeker Grote schaal En een beetje liefde en geduld 😁
Bereidingswijze:
VLEES CHECKEN Eerst start je met de spareribs na te kijken (membraan weg halen en misschien trimmen etc.). Als ze ribben naar wens zijn gaan we de ribben een beetje poederen. RUB We smeren eerst een beetje mosterd over de ribben, dit zodat de rub goed blijft plakken. Dan voor de rub. We beginnen met een basis laag van de jalapeno garlic rub (aan de hand van hoe pittig je de ribs wil na behoefte gebruiken), deze laat je intrekken voor 5 min. dan een 2de laag met de pecan rub, deze laat je ook in trekken voor 5 min. En dan als laatst de honey rub, als je deze laag gedaan heb laat je deze ongeveer 30 min intrekken. DE BBQ INSTELLEN Steek de bbq aan, en stel de temp in op 275F of 135C. Voor deze cook gebruik ik hickory pellets in de Traeger, en gebruik ik een smoke-tube met cherry pellets voor extra rook. VEEG TEST We gaan nu ongeveer 2 uur wachten na die tijd gaan we even kijken of de rub blijft plakken aan het vlees. Je gaat dus met je vinger over het vlees heen en kijk of er rub mee komt. Als er rub mee komt wacht je weer elke keer 20min en doe je de test opnieuw totdat de rub niet meer mee komt, maar je kan er vanuit gaan dat na 2 uur op 275F/135C dat de rub goed vast zit op het vlees. INPAKKEN Als eenmaal de rub blijf zitten gaan we ze in de folie inpakken, dit doen we samen met de butter bath en appelsap. Je kan er een beetje rub bij gooien maar dit is aan je zelf. We mixen 150ml appelsap met 3 flinke eetlepels butterbath en deze mix je samen in een blender of met een staaf mixer. Nu scheur je 2 flinke stuken aluminiumfolie af, je strooi een beetje rub over de folie op lengte van de ribs. Dan leg je de ribs met de bolle kant (vlees kant) naar beneden op de rub, je giet hierna je gemixte mengsel over en pak ze daarna heel strak in. Punt is dat de ribben moeten gaan sudderen in de sappen en niet moet gaan stomen. TERUG IN DE BBQ Eenmaal ingepakt leggen we ze met het vlees naar beneden terug op de BBQ waar deze op temp is (275F/135C). Daarna check je hem na 1 uur. Gebruik een instant read thermometer en kijk of de temp op 205F/96C. Is deze te laag, dan kijken we weer over 20/30min dit herhalen we tot ze op temp zijn. GLAZE Als de ribben op temperatuur zijn gaan we een glaze aanbrengen. Maak van te voren schaaltjes van aluminiumfolie zodat de ribben hier in kunnen liggen op de bbq (scheelt in schoonmaken). De glaze doen we met de Blues Hog saus. Haal de ribben van de BBQ leg ze in de vooraf gemaakte schaaltjes. Doe de saus in een kom, gebruik daarna een siliconen kwast en lak de ribs in naar behoefte. Als ze gelakt zijn leg ze daarna terug op de bbq die nog steeds staat ingesteld op 275F of 135C en laat ze zo een 15 tot 20 min liggen, zodat ze lekker sticky worden. FINISHING TOUCH Haal de ribben van de BBQ en doe nog een heeeeeel klein beetje honey rub op de bovenkant van de ribben, het moet geen laag zijn zo maar net wat strooisel! Resultaat is een simpele maar ooo zo lekkere rib!! Voor de side dish, (Home made Coleslaw) 😁 Doe de 2 zakken kool bij elkaar in een grote schaal en strooi hier de zout overheen. Laat de kool even zo liggen, ondertussen maak je de dressing. In een schaal roer je de sour cream, mayonaise, appelazijn, rijstazijn, peper en mosterd poeder door elkaar. Dan pak je de kool en kijk je of hij vocht heeft losgelaten, zo ja giet je die af en droog je de kool met een doek. Dan gooi je de dressing en de kool bij elkaar en hussel je alles door elkaar heen. Zet hem nu in de koelkast en haal hem eruit wanneer je hem serveer. Deze koolsalade is een uitstekende tegenpool voor het vettige hartige en wat zoetere vlees. De sla is namelijk lekker fris en houd alles lekker in balans, voornamelijk in de zomer met het warme weer is het lekker om bij je BBQ vlees te serveren. EET SMAKELIJK!!!! 👌🏼
Stemmen: 1246

Aantal keer bekeken: ?