Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Dick Frugte
Titel: The Big Ham Cheese Chicken Burger
Ingrediënten:
2 kipfilet 6 of 7 plakken ham (afhankelijk van de grootte) 2 dikke plakken kaas ( of meerdere dunne plakken) bijvoorbeeld Cheddar Pigwings kruiden (Don Markos) 1 Italiaanse bol 1 tomaat ( in plakken gesneden) beetje ijsbergsla plakjes augurk verder nog kleine springvorm boter ( om in te vetten)
Bereidingswijze:
Beboter de springvorm. Bedekt de bodem van de springvorm met een plak ham. Snij een ander plak ham in brede repen. Plaats deze repen tegen de zijkant van de springvorm. Snij de kipfilet doormidden zodat er 2 dunnere plakken kipfilet ontstaan ( horizontaal doorsnijden). Kruid de plakken kipfilet. Leg op de ham die op de bodem ligt , 1 laag kipfilet. Hierop volgt een plak kaas. Boven de kaas volgt een plak ham. Duw de randen van de ham goed naar beneden tussen de kipfiet en de springvorm. Hierboven komt de 2e laag kipfilet, een plak kaas en dek de burger af met 1 of meerdere plakken ham. Deze moeten ook goed naar beneden geduwd worden tussen de kipfilet en de springvorm. Stook de barbecue op tot 150 graden, indirect,en gaar de burger tot een kerntemperatuur van 70-72 graden celcius Snij de Italiaanse bol doormidden en rooster de beide helften kort. Leg op de bodem van de Italiaanse bol de ijsbergsla, hierop de plakjes tomaat en augurk. Hier bovenop volgt de hamburger. Op de hamburger volgt nog de 2e gedeelte van de Italiaanse bol
Stemmen: 0

Aantal keer bekeken: ?