Belangrijk bericht ivm COVID-19 per 1 augustus

Vanwege het corona virus is de wedstrijd halverwege stil gelegd. Deze keuze heeft de organisatie gemaakt om alle ontwikkelingen af te wachten. Een finale evenement organiseren zat er sowieso niet in. Nu alles weer een beetje op zijn plaats valt is het hoogtijd om de draad weer op te pakken. De wedstrijd gaat weer door en de finale is nu gepland op 12 november 2020!

Maak ik nog wel kans?

De jury selecteert recepten voor de finale op basis van originaliteit en smaak, dankzij het verzamelen van stemmen kun je je recept extra onder de aandacht brengen van de jury. Echter omdat de wedstrijd is stilgelegd gaat de jury extra kijken naar de originaliteit.

Stuur dus gerust je recept in, je maakt nog alle kans. Ook met minder stemmen op je recept maak je gewoon kans om uitgenodigd te worden voor de finale. Maar stemmen helpen wel nog steeds om je extra in de kijker van de jury te spelen.

Wanneer je reeds een recept heb ingezonden blijft deze gewoon geldig. Let’s go!

Hoe doe je mee & wedstrijd verloop

Meedoen is heel simpel, vul het formulier in met een duidelijke ingrediëntenlijst, bereidingswijze en een mooie foto van het eindresultaat. Uiteraard mag een motivatie waarom dit het beste recept is niet ontbreken! Je mag 5 recepten insturen. Doe dit zo snel mogelijk, want na het insturen wordt je recept op de website gepubliceerd en kunnen mensen op je stemmen. Hoog tijd om mensen te vragen om op jou te stemmen dus (dit kan 1x per dag)!

Daarna selecteert de jury van de recepten met de meeste stemmen een vijftal recepten die uitgenodigd worden voor de finale. Het kan dus best zijn dat iemand met minder stemmen wel in de finale zit en iemand met meer stemmen niet. Dat doen we niet om de spreekwoordelijke kaart door te steken, maar juist om fraude tegen te gaan en de kwaliteit te waarborgen.

Om te winnen zijn dus twee zaken belangrijk:

  1. Het creëren van een super recept wat uitblinkt in creativiteit, originaliteit en smaak inclusief mooie foto.
  2. Op de tweede plaats het verkrijgen van zoveel mogelijk stemmen (het is mogelijk om 1x per dag op 1 recept te stemmen).

De finale wordt gehouden in de workshopruimte van het BBQ Experience Center. Hier ga je het recept bereiden voor de jury en zij bepalen uiteindelijk wie er met welke prijs naar huis gaat. Want sta je in de finale, win je sowieso een leuke prijs!

Volg BBQ Experience Center op social media om op de hoogte blijven van alle updates!

Belangrijke data

  • 31 oktober 2020 23:59: inschrijvingen zijn gesloten
  • 5 november 2020: bekendmaking finalisten
  • 12 november 2020: ’s avonds finale in het BBQ Experience Center

Wie mogen er meedoen?

Dat is heel simpel, namelijk iedereen! Ben vooral niet bang dat de prijzen gewonnen gaan worden door professionele chefs of doorgewinterde BBQers. De wedstrijd is juist bedoeld voor iedereen en vooral voor de thuischefs, iedereen die thuis in zijn of haar achtertuin lekker bezig is op de BBQ! Alle type BBQ’s zijn toegestaan, de jury kijkt vooral naar originaliteit, creativiteit en uiteraard smaak.

Een wedstrijd, je wint nooit iets en is vast doorgestoken kaart

Da’s ergens wel een logische reactie met alle winacties van tegenwoordig. Wij zijn er om het tegendeel te bewijzen! We hebben namelijk een mechanisme bedacht wat fraude tegengaat. Nadat je je recept hebt ingestuurd kunnen mensen op je stemmen, op deze manier komt je recept in het vizier van de jury. Het idee hierachter is dat recepten met meer stemmen ook de betere recepten zijn, want meer mensen vinden deze leuk. Vervolgens selecteert de onafhankelijke jury de 5 leukste recepten voor de finale. Daar staan wij als BBQ Experience Center garant voor.

Doe dus gezellig mee met de wedstrijd, iedereen maakt kans!

Wie organiseert de wedstrijd?

Masters of BBQ wordt georganiseerd door het BBQ Experience Center. Dit is een waar walhalla voor jou als BBQer. De naam BBQ Experience Center zegt het al, een uniek BBQ concept vol met beleving. Mensen enthousiasmeren om met buiten koken te starten en vervolgens helpen om gerechten op een hoger niveau te krijgen, daar doen we het voor!

Met deze grote passie, kennis en enthousiasme word je meegenomen in de wereld van barbecue. Een oude jenever fabriek is omgebouwd tot showroom, keuken en workshopruimte voor alles op het gebied van buiten koken. We doen er alles aan om jouw BBQ way of life helemaal te ondersteunen. We geven ieder weekend workshops, delen veel recepten en organiseren regelmatig evenementen.

Zodoende organiseren we deze wedstrijd voor eigenlijk iedereen die BBQ leuk vind. Of je nu net komt kijken of al jaren de mooiste gerechten op tafel zet, het is tijd om te laten zien wat je kunt!

Hoe kom ik in contact met de organisatie?

Je kunt het beste een e-mail sturen naar info@mastersofbbq.nl. Berichten via andere adressen en kanalen zullen waarschijnlijk niet beantwoord worden.

Wedstrijdvoorwaarden

Lees de voorwaarden goed door voordat je meedoet met de wedstrijd. Niets bijzonders maar wel goed om even kennis van te nemen. Lees de wedstrijdvoorwaarden op deze pagina.

Wat kan je winnen?

Voor de eerste editie van Masters of BBQ hebben we een goed gevulde prijzenpot!  De prijzen worden je aangeboden door de verschillende merken. Hierom zetten we ze graag in het zonnetje:

#1
Big Green Egg MiniMax
Waarde € 900

Herinner jij je die magische zomeravond nog? We bleven maar praten, lachen, eten en proosten. Zo’n avond die je nooit meer vergeet.

Big Green Egg is de meest geliefde kamado BBQ van het allerbeste keramiek. Sinds 1974 zijn we makers van mooie herinneringen. En dat blijven we doen. Big Green Egg is het origineel. The Evergreen.

Het formaat van de MiniMax is misschien niet indrukwekkend, maar dat maakt hij ruimschoots goed met zijn prestaties. De MiniMax is een compact model wat je mee kunt nemen op reis of als gemakkelijk als tweede kamado thuis gebruikt.

#2
Kamado Joe Junior
Waarde € 525

Vuur. Een primitieve, sterke magie die je aantrekt en betovert. Een andere manier van koken, samenzijn en beleven. Die magie vormt de kern van elke Kamado Joe.

Met de innovatieve, draagbare Joe Jr. is het nu voor het eerst mogelijk om overal te genieten van de unieke ervaring van het Kamado-grillen. De Joe Jr. is ideaal voor een picknick, buurtfeestje, op de camping en nog veel meer.

#3
Rookhout pakket Smokey Olive Wood
Waarde € 130

De chunks van Smokey Olive Wood zijn gemaakt van exclusieve houtsoorten. In Nederland zijn we al een tijdje gewend aan roken met houtsoorten zoals appel en eik.

Uit Spanje brengt Smokey Olive Wood houtsoorten waar je opnieuw mee kunt experimenteren en een meer verfijnde smaak gaat krijgen. Het rookhout is er in olijf, sinaasappel, citroen, amandel en steeneik. Ook zijn er speciale vuurkruiden.

Plaats #3 krijgt van alle smaken (5 stuks!) een 5kg zak mee naar huis!

#4
Forged Olive koksmes
Waarde € 55

Forged staat voor vakmanschap en ambacht. De messen zijn authentiek, ze zorgen voor een bepaalde aantrekkingskracht waar je niet om heen kunt!

Allen even uniek en volledig met de hand gesmeed. Gemaakt volgens Japanse eeuwenoude tradities en bruikbaar voor zowel professionele koks als hobbykoks. Ga je voor de stoere Brute, de subtiele Intense, de natuurlijke Olive, de verfijnde VG10 of de artistieke Katai serie?

#5
De Fik Erin smaakpakket
Waarde € 27

Braairub no.1, een unieke rub die het heerlijk doet op varken, kip, lam en vis. Gebruik hem door de bobotie (en andere ovenschotels), curry’s of probeer het eens op je gebakken eitje.

Braairub no.2, een heerlijke all purpose rub die iets vertrouwder zal overkomen bij de gemiddelde BBQer door het gebruik van gerookt paprikapoeder. Toch is dit ook een hele unieke rub in combinatie met de andere kruiden en specerijen en licht pittige nasmaak.

De Braairub no.3 heeft een zeer sterke smaakbeleving, door de combinatie van verschillende specerijen en gemalen koffiebonen geeft deze rub een heerlijke boost aan je vlees! Heerlijk op Short ribs, Brisket, Chuck roast en Pulled beef!