Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Gert-Jan Verhoog
Titel: Steak Tataki
Ingrediënten:
Ossenhaas BBQ rub (bijvoorbeeld "Special Shit" of "Kosmos Hot Dirty Bird") Rode ui (flinterdun gesneden halve ringen) sesamzaad lente ui bieslook, fijn gesneden gebakken uitjes Japanse mayonaise ponzu saus of yakitori saus.
Bereidingswijze:
De ossenhaas goed op kamer temperatuur laten komen, ten minste 4 uur voor gebruik uit de koelkast halen, dit omdat het grotendeels rauw gegeten word. Het braden kan ofwel op een skillet of op het gietijzeren rooster in de BBQ (Sear grate). Zorg dat deze flink heet is en het de olie op het gietijzer walmt. Doe royaal rub op de ossenhaas (bijvoorbeeld "Special Shit" of "Kosmos Hot Dirty Bird") en met een beetje arachideolie rondom kort braden dat de buitenkant een mooie kleur heeft, ongeveer 3, max 4 minuten per kant. Daarna iets laten afkoelen en in dunne plakken tegendraads trancheren. Leg de plakjes iets overlappend op een bedje van flinterdun gesneden halve ringen rode ui en besprenkel dit met Ponzu (of yakitori ) saus en Japanse mayonaise. Nu kun je het garneren met gehakte bieslook, fijner gesneden rode ui, gebakken uitjes, lente-ui ringetjes en sesamzaad.
Stemmen: 2569

Aantal keer bekeken: ?