Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Roderick Absen
Titel: Kalfswang met smeltende foie gras on brussel’s
Ingrediënten:
Kalfswang (Terrine de) foie gras (plakje per portie) Spruiten Rode wijn (volle) Rund-Fond Roomboter Tijm Rozemarijn Jeneverbes 1 teen knoflook Laurierblad
Bereidingswijze:
Egg aanzetten met flink veel kolen. Conveggtor er in en rooster er op. Opstoken naar zo’n 140 graden, dutch oven er op. Kalfswang ontdoen van vliezen, insmeren met zout en peper. boter in de pan. Kalfswangen goudbruin bakken aan alle kanten, dan uit de pan halen. Knoflook geplet in de pan. Afblussen met een glas rode wijn. Laurier er bij, ook jeneverbessen. Dan fond erbij. Vlees er weer bij en alle overige kruiden. Dit 3,5 uur heel zachtjes laten pruttelen. Zo nodig de egg bijstellen om zachter of warmer te zetten. Op apart vuurtje de spruiten (eerst schonen) koken tot ze bijna gaar zijn. Afgieten en stampen met stampot stamper, beetje boter erbij voor klein beetje smeuigheid. De foie gras vacumeren in vacuumzak, kort in heet water leggen. Borden verwarmen en daarop beetje van de spruiten leggen. De egg mag uit. De dutch oven eraf en een beetje vlees op de spruiten. Stukje foie gras er op zodat het eroverheen smelt. Lekker met aardappeltje of met toast. Peper/zout naar smaak. Serveer met een goede beaujolais of indien wit gewenst een goed vette bourgogne wijn. Genieten!!! Heb helaas geen foto....
Stemmen: 0

Aantal keer bekeken: ?