Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: George Smits
Titel: Smokey Irish Stew van de Kamado
Ingrediënten:
Ingredienten:
 Goede kwaliteit vlees natuurlijk, daar begint het mee! > Sucade of stooflappen met vetrandjes. 
 > Bacon blokjes
 > Vastkokende (kleine) aardappels
 > Winterpeen
> Bleekselderij
 > 2 Laurierbladen
 > 2 uien, 1 zoete en 1 rode 
> klein blikje tomatenpuree
 > Paar takjes tijm
 > Platte selderij 
> 2 teentjes knoflook, liefst verse!
 > Bloem of bindmiddel
 > blokje kippenbouillion in 250 ml warm water opgelost 
> Blik Guiness, zo’n grote natuurlijk!
Bereidingswijze:
Stop als hij warm is een paar mooie woodchunks in de kamado, (of liever later als dat kan) ook aan de zijkant zodat ze langer werken
 * Doe de kamado / green egg warm is de dutch oven erin, en laat die voldoende warm worden.

 * Doe een klein scheutje olie of boter in de dutch oven, en gaar eerst de bacon blokjes in de pan totdat ze mooi gebruind zijn en er een mooi vetlaagje is.
 * Haal de blokjes er even uit met een schuimspaan, en doe in een schaaltje (ze gaan er zo weer in ;-)
 * Braad nu het rund- of lamsvlees aan, tot je een mooi bruin laagje hebt op het vlees en de bodem van de pan.
 * Doe nu de uien en knoflook en tijm erbij, en fruit deze een minuutje mee.
 * Stop de bacon terug in de dutch oven
* Wortel, selderij en aardappel toevoegen, en ook nog een minuut of twee omscheppen
 * beetje bindmiddel erbij (of indien vloeibaar -maizena-) na de volgende stap
 * Voeg bouillion, guiness, laurierblaadjes en klein blikje tomatenpuree toe en meng goed

 * Sluit de kamado / green egg en regel terug naar +/- 160 graden 
* Laat zo’n 2 a 3 uur zachtjes stoven / roken, schep maar heel weinig om!
* Snipper de platte selderij en serveer apart

Heerlijk met breek-brood, gerookte boter en uiteraard een goed glas Guiness!




Stemmen: 55

Aantal keer bekeken: ?