Alle recepten

Volgende foto
Stem nu op dit recept!
Bedankt voor je stem, je mag 1 keer per 24 uur stemmen.
Inzender: Judith
Titel: Havermout crumble rabarber cake
Ingrediënten:
- [ ] 100 gram boter - [ ] 100 gram lichte basterdsuiker - [ ] 3 eieren - [ ] 75 ml melk - [ ] 200 gram bloem - [ ] 1 tl bakpoeder - [ ] 1 tl (Ceylon)kaneel - [ ] Zout - [ ] 4 stengels rabarber; schoongemaakt en in stukjes gesneden - [ ] 100 gram bloem - [ ] 100 gram havermout - [ ] 100 gram lichte basterdsuiker - [ ] 100 gram boter
Bereidingswijze:
Ingrediënten cake: - [ ] 100 gram boter - [ ] 100 gram lichte basterdsuiker - [ ] 3 eieren - [ ] 75 ml melk - [ ] 200 gram bloem - [ ] 1 tl bakpoeder - [ ] 1 tl (Ceylon)kaneel - [ ] Zout - [ ] 4 stengels rabarber; schoongemaakt en in stukjes gesneden Bereiding: 1. Stook je BBQ op om indirect te grillen tussen de 160-180 graden. Zorg voor goede houtskool die de temperatuur mooi stabiel kan houden. 2. Bedek je taartvorm (20 cm) met bakpapier en smeer de randen in met een dun laagje olie. 3. Klop de suiker en de boter tot een luchtig mengsel en meng daarna de eieren er één voor één doorheen. Daarna voeg je de melk toe. 4. Spatel de bloem, het bakpoeder, het zout en de kaneel door je beslag. 5. Schenk je beslag in je taartvorm en verdeel de rabarber er overheen, maar laat de rand vrij. 6. Zet even in de koelkast tot je klaar bent met de crumble. Ingrediënten crumble: - [ ] 100 gram bloem - [ ] 100 gram havermout - [ ] 100 gram lichte basterdsuiker - [ ] 100 gram boter Bereiding: 1. Mix de bloem, havermout en suiker in een kom. 2. Snijd de boter in koude blokjes en kneed dit met je handen door het bloem/havermout/suiker mengsel tot grove korrels. 3. Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel je kruimels er overheen. 4. Bak je cake in +/- 75 min. gaar op de BBQ. Houd er rekening mee dat de temperatuur wat meer zou kunnen schommelen dan in de oven, dus controleer altijd met een prikker of je cake goed gaar is.
Stemmen: 146

Aantal keer bekeken: ?