Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Ester Galle
Titel: Vega Smikkelbollen
Ingrediënten:
Voor 2 personen: 2 grote vers afgebakken broodjes b.v. Italiaanse bol 1 aubergine 1 rode paprika 1 courgette 3 bosuien ½ rode peper (zeer fijn snijden met zaadjes) 16 groene olijven (klein snijden) 4 heel laten 2,5 e.l gedoogde tomaten (fijn snijden) 2 heel houden 1/2 plak feta (Wil je geen dierlijk stremsel dan feta uit de natuurvoeding winkel) 5 takjes koriander (fijn hakken) Voor de aubergine spread: baba Ganousch 1 grote aubergine peper en zout 2 teentjes knoflook zongedroogde tomaten (naar smaak) Hand verse basilicum 1 limoen olijfolie
Bereidingswijze:
Maak eerst de aubergine spread: De aubergine halveren en met een kwast insmeren met olijfolie. Gril de aubergine in aluminium folie op rooster midden op her rooster tot hij mooi zacht is. Ongeveer 30-40 minuten en regelmatig draaien. De knoflooktenen in de knoflookpers en de gedroogde tomaten heel fijn hakken met de basilicum. Schraap de aubergine als hij zacht is uit de schil, vruchtvlees heel fijn snijden en meng met alle ingrediënten tot een mooie puree. Breng de spread op smaak met peper, zout en sap van de limoen. Voor de Broodjes: Groenten wassen en in plakken/stukken snijden en bestrijken met olijfolie, de bosui heel laten. Bestrooi met wat peper en zout. Grillen op het barbecue rooster. De gegrilde groenten als ze mooi gaar zijn, wat kleiner snijden en mengen met de rode peper, olijven, gedroogde tomaten, zout, koriander en verkruimelde feta. Kapje van de vers afgebakken broodjes snijden (bewaren) , uithollen. Het brood van binnen ruim insmeren met de aubergine spread. Vullen met het groenten mengsel. Goed vol maken. Bovenop weer aubergine spread. De kapjes erop zetten en vastprikken met prikker met olijven en gedroogde tomaat. Dit gerecht eet je lauwwarm. Eet smakelijk!
Stemmen: 545

Aantal keer bekeken: ?