Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Ester Galle
Titel: Gruwelijk lekkere Chinese hammetjes met roerbak groenten
Ingrediënten:
Voor 4 personen: 3 varkenshielen zonder zwoerd en scheenbeen zakje 5 spices (chinees kruidenmengsel bv van Verstegen) zout 50 gram roomboter 2 eetlepels honing 50 ml ketjap 200 ml appelsap rookhout naar keuze Flesje Teriyakisaus 600 gram roerbakgroenten (met taugé, paksoi, rode peper, wortel, peultjes enz) wokolie
Bereidingswijze:
Benodigdheden: Barbecue met deksel, plantenspuit, dik aluminium folie, kernthermometer, skillet (gietijzeren pan), spatel en tang. Vraag aan de slager om varkenshiel zonder zwoerd en scheenbeen (dik bot). Je kunt hem natuurlijk ook zelf uitbenen. Het (dunne) kuitbeen blijft dus zitten. Minimaal 5 uur van te voren het hammetje insmeren met 5 spices kruidenmengsel. Net voor de bereiding rondom zouten. De barbecue bereid je indirect voor op 130 graden. Voeg een flinke hand rookhout toe. Gaar de hammetjes 2 uur en spray ze om het half uur met appelsap. Maak met roomboter, honing en ketjap een sausje in een steelpannetje. Pak na 2 uur de hammetje per stuk in met aluminium folie en verdeel het sausje over de hammetjes. Gaar de hammetjes tot een kern van 90 graden. Haal de hammetjes van de barbecue. Bereid nu de barbecue direct voor tot ongeveer 200 graden. Verhit in de barbecue de skillet met wokolie en roerbak de groenten knapperig. Pak de hammetjes uit en gril nog even krokant op het rooster van je barbecue. Het vocht uit de folie kan door de groenten. Maak de groenten op smaak met teriyaki-saus. Serveer de teriyaki-saus bij je gerecht. (houdt rekening met een totale bereidingstijd van je hammetjes van ongeveer 4 uur afhankelijk van het gewicht van het vlees en de BBQ temperatuur) Smakelijk eten!
Stemmen: 1561

Aantal keer bekeken: ?