Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Milos van Moorsel
Titel: Warm gerookte zalm met home made guacamole op een slice oerbrood
Ingrediënten:
Voor de zalm: - 1 Zalmzijde of zalmmoot met huid (+/- 150 gram p.p.) - Mr Barrel BBQ chunks whiskey vaten (2 chunks per +/- 500 gram) - Thermometer, bij voorkeur CookPerfect. - Citroen peper (Apollo)of Lime pepper (Santa Maria) Voor de spicy guacamole (4p): - 2 rijpe avocado's - 1 medium sjalot - 1/2 rode peper - 1 teen knoflook - sap van 1/2 - 1 limoen - 1 medium tomaat - Snuf zout Vloerbrood volkoren of meergranen
Bereidingswijze:
- Haal de zalmzijde of zalmmoot met huid uit de koelkast en laat deze op kamer temperatuur komen - Steek de Green Egg aan en brengen deze naar een temperatuur van +/- 100 graden. Plaats de convEGGtor en leg het rooster in de EGG, laat de temperatuur weer stabiliseren tot +/- 100 graden. - Verwijder de convEGGtor, leg de chunks op de gloeiende houtskool en plaats de convEGGtor terug. Plaats de zalm op het rooster en sluit de deksel. Steek een thermometer mooi midden in de zalm, bij voorkeur een CookPerfect. We mikken op een kerntemperatuur van 45 graden. - Maak ondertussen de spicy guacamole. Snij de avocado’s in blokjes, snipper de ui & knoflook, en snijd de tomaat en rode peper fijn (evt. met pitjes voor extra spice!). Pureer samen met limoensap in een staafmixer of blender tot een bijna glad mengsel. - Snij het vloerbrood in redelijke dikke plakken (2,0 - 3,0 cm). - Wanneer de zalm klaar is haal je deze voorzichtig van de BBQ. Verwijder indien nodig / gewenst de huid. Strooi naar smaak citroen peper op de zalm. - Pak een snij vloerbrood en spreid hier een royale hoeveelheid spicy guacamole op. Leg vervolg grotere stukken zalm op de slice - Evt. kan je extra spice en creaminess toevoegen door yoghurt mayo gemengd met (naar smaak) sriracha hot chilisaus als eerste op de slice te spreiden - Enjoy! Perfect als voorgerecht of tapa-achtig gerecht in de zomer!
Stemmen: 4

Aantal keer bekeken: ?