Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Gerbrand Kruijssen
Titel: Gegrilde Angus carpaccio
Ingrediënten:
2 angus tournedos a 250 to 300 gram 100 gram hazelnoten Olijfolie Peper en zout 1 el gerookte paprika poeder 1 bakje cress 1 flesje Saus.Guru smooth piccalilli 1 bakje verse Italiaanse kruiden 1 flesje balsamico azijn 100 gram gruyère kaas
Bereidingswijze:

Dit is een voorbeeld recept van een van de chefs van BBQ Experience Center. Het dingt niet mee naar de prijzen.

Dit is een recept wat niet echt veel BBQ skills vereist, het is snel te maken, en is snel voorbereid. Je kan het eten als voorgerecht of, op een hete zomerdag als je wat minder trek hebt. Ook past het in ieder dieet, want het is erg licht en je hoeft hierbij niet wakker te liggen van de calorieën die je binnen krijgt. Bereidingswijze Neem het bakje Italiaanse kruiden en haal de blaadjes van de takjes. Hak je ook de takjes dan kan het eindresultaat bitter worden. Wanneer je alles hebt fijngehakt, voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg peper en zout met 1 el gerookte paprikapoeder, roer alles goed door en laat even staan, zodat de smaken goed vrijkomen en met elkaar mengen. Steek je bbq aan indirect, op 100 graden, en schik een chunk eikenhout in het brandende deel van je houtskool. Zet een skillet met de hazelnoten op de gril en sluit het deksel. Laat de noten voor ongeveer een half uurtje roken. Snijd in de tussentijd de gruyère kaas in kleine reepjes en zet weg voor later gebruik. Zijn de hazelnoten gerookt en hebben ze een mooi kleurtje en de rook opgenomen, haal ze van de bbq, laat de hazelnoten even afkoelen en kneus ze daarna in grove stukken door ze bij elkaar op een snijplank te leggen en met een pan even erop te drukken. Bouw de bbq om naar direct grillen op zo’n 200 graden. Haal de Angus tournedos zo’n 15 minuten van tevoren uit de koelkast, besprenkel ze met wat zout en smeer ze in met een beetje olijfolie. Grill de steaks naar een kerntemperatuur, van 45 graden. Ja, ze mogen best een beetje rood zijn omdat je ze heel dun gaat snijden. Houd je niet zo van rood, laat ze dan wat langer liggen tot ze voor jou de juiste kerntemperatuur hebben. Zijn de steaks klaar haal ze van de grill en leg ze op je snijplank. Dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat de steaks 10 minuten rusten. Als je geen snijmachine hebt, neem dan het aller scherpste mes wat je thuis kan vinden, en snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Ik heb deze carpaccio gesneden op een snijmachine, maar met een goed scherp mes is het ook prima te doen. Je serveert het gerecht koud, dus neem je tijd! Werk het bord van uit het midden naar buiten en leg alle plakjes overlappend over elkaar tot het hele bord bedekt is. Garneer het geheel met alle ingrediënten die je klaar hebt staan, iedere opmaak is geoorloofd 😉 Persoonlijk vind ik het altijd leuk om zo’n mooi bordje in het midden van de tafel te zetten, vorkjes erbij en lekker met zijn vieren wat prikken. Als je wil kan je het gerecht serveren met brood of toast.
Stemmen: 0

Aantal keer bekeken: ?