Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Matthijs Kannekens
Titel: Breekbrood met camembert, walnoten en vijgen
Ingrediënten:
Afbakbrood Ontbijtspek Zongedroogde tomaten Rozemarijn Walnoten Vijgen
Bereidingswijze:

Dit is een voorbeeld recept van een van de chefs van BBQ Experience Center. Het dingt niet mee naar de prijzen.

Dit is zo’n gerecht dat lekker op zondagmiddag op tafel kunt zetten om indruk te maken bij je visite. Breek een stukje brood af, haal het door de zachte camembert heen en pak er bijvoorbeeld nog een krokante bacon bij. Gewoon weer eens iets anders dan een kaasplankje of een schaaltje nootjes bij een goed glas bier, wijn of iets anders. Voorbereidingen De EGG maken we klaar voor een directe bereiding Met in eerste instantie alleen het grilllrooster. Voor het afbakken van het brood zullen we straks de conveggtor / platesetter en de pizzasteen plaatsen. Om te zorgen dat het ontbijtspek mooi crispy wordt, gaan we het eerst aan weerszijde kort grillen tot het wat bruine grillstrepen vertoont. Het spek leggen we op wat keukenpapier om af te koelen.In de Big Green Egg plaatsen we nu de platesetter en de pizzasteen en gaan voor een stabiele temperatuur van 220 graden Celsius. Het afbakbrood dat we gaan gebruiken is tegenwoordig bij diverse supermarkten en horeca groothandels te verkrijgen. Ze zijn er in wit, bruin, rond, ovaal, meergranen enzovoorts. Welke te gebruiken maakt uiteraard niets uit. Het ovale brood dat ik heb gebruikt snijden we in de lengte en de breedte tot een centimeter van de bodem in met een broodmes. In het midden breken we ter doorsnede van een camembert de blokjes brood uit. Haal de camembert uit de verpakking en snij met een scherp mes de bovenkant er af. Plaats de kaas in het midden van het brood. Stapel de blokjes brood terug om de kaas. De gegrilde bacon strips gaan verspreid tussen insnijdingen van het brood. Hierna kunnen we diverse lekkere ingrediënten en smaakversterkers toevoegen. Rozemarijn, zongedroogde tomaten en walnoten. Uit eigen tuin heb ik wat vijgen geplukt, in plakjes gesneden en er tussen gedaan. Uiteindelijk mooie smaken met verschillende texturen en een prachtig gerecht om te zien. Wanneer je het leuk vindt om zelf een brood te bakken mag dat natuurlijk ook! Bak hem dan niet helemaal af, vul hem tussendoor met de producten. Brood bakken Het brood gaat voor 12 minuten bij 220 garden op de pizzasteen in de EGG. Handhaaf hierbij de bakinstructies die bij het brood vermeld worden. Na het bakken zal het brood en de bacon krokant en de camembert mooi zacht zijn geworden. Serveer het brood op een plank met een mes op tafel. Men kan blokjes brood door de zachte kaas halen en bijvoorbeeld een stukje bacon er bij kunnen pakken. Soms kan het nodig zijn om de camembert met een mes op het brood te helpen. Eet smakelijk én proost!
Stemmen: 3

Aantal keer bekeken: ?