Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Perrh
Titel: Oyster and Steak
Ingrediënten:
21 dagen dry aged picanha (1,5kg vers) Knoflookpoeder Peper Zout Zelf gemaakte chili/knoflook olie Rookhout (eiken hout blokje) 12 oesters Parmezaan kaas 250g Room 225g Melk 225g Witte peper
Bereidingswijze:
Dry age je picanha met een membraan. (Te bestellen via internet.) En wacht geduldig 21 dagen. Trim de Picanha tot dat de buitenste laag weg is en je een mooi stuk vlees over heb. Gaar dit indirect tot een kern van 54° en tijden de laatse 15 min een blokje eiken hout toevoegen voor een rook smaak.grill hem af op directe hitte. Daarna laten rusten en mooi in dunne plakken tranceren. Let op! Snij tegen de draad in voor het ultieme mond gevoel. Oester; Breng de melk en room op. Zodra de het mengsel kookt voeg dan de kaas toe en roer totdat het opgelost is. Doe de staafmixer in de pan en maal alles goed fijn. Zeef het daarna goed en doe het in een kidde. Voeg 2 patronen toe en laat het rusten. Leg de oesters op de bbq op indirecte hitte en wacht totdat ze open zijn. Pas wel op dit kan gevaarlijk zijn. Zodra ze open zijn haal ze van de Q af en laat ze afkoelen. Spuit met de kidde een mooie schuim laag over de oesters en leg ze vervolgens weer op de bbq op hoge temp voor een mooie korst op de schuim. Je kan het altijd nog een finishing touch geven met een gasbrander. Dien het vervolgens mooi op naar wens en geniet van de geweldige creatie. Serveer hierbij gegrilde asperges van de bbq met een heerlijke safraan olie. Eet smakelijk!
Stemmen: 0

Aantal keer bekeken: ?