Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Gerbrand Gerritsen
Titel: Chilli beans
Ingrediënten:
2x Bio varken Chorizo saucijzen 2 uien 3 teentjes knoflook Blikje kidneybonen Blikje bruine bonen Blikje rode bonen 200 gram champignons Tomatenpuree 5 eetlepels ketchup 2 el lichte basterdsuiker Blikje mais 500 gram Bio varken spekblokjes 2 tl gemalen komijn 2 tl gemalen oregano 2 tl knoflookpoeder 1 tl gemberpoeder 0,5 tl tabasco 1 tl chili poeder 1 el van je favoriete BBQ rub 3 el van je favoriete BBQ saus
Bereidingswijze:
Een heerlijk chili beans recept van Gerbrand van Gerrie's BBQ pit. Hij gebruikt hiervoor het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak! Vandaag is Gerbrand van Gerrie's BBQ pit aan de slag gegaan met onze Chorizo worstjes van bio varken. Deze heerlijke chili beans zijn lekker te combineren op een wrap of met een goede aardappel! Onderstaand recept is geschikt voor 4 tot 6 personen. Een heerlijk chili beans recept van Gerbrand van Gerrie's BBQ pit. Hij gebruikt hiervoor het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak! Bereiding: Pel de 2 uien en snipper deze en zet apart voor later. Hetzelfde geldt voor de knoflook. Bak de worstjes even licht aan in een gietijzeren pan (mag ook een gewone zijn), gaat om een kleurtje en niet om de gaarheid, dit gebeurt later in het proces wanneer de worstjes bij de beans worden toegevoegd. Laat de bonen en mais even uitlekken in een vergiet en spoel deze af onder de kraan. Haal de worstjes uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Bak in dezelfde pan de spekblokjes even kort aan, snijd ondertussen de champignons in plakjes en zet apart. Wanneer de spekjes een mooi kleurtje hebben, schep ze dan uit de pan en zet apart. Laat het vet weglopen. Bak in weer dezelfde pan de champignons aan tot ze mooi zacht zijn en een mooi kleurtje hebben. Haal ook dit uit de pan en zet apart. Wissel nu naar een grote braadpan of Dutch oven. Scheutje olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe en fruit kort aan. Voeg vervolgens de gesnipperde uien toe en fruit ze aan tot ze mooi glazig zijn. Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en bak even goed aan om te ontzuren. Doe nu de spekblokjes, champignons, worstjes, mais en de bonen erbij en hussel alles goed door, breng dit nu op smaak met de kruiden, tabasco en de suiker. Breng alle smaken bij elkaar met de ketchup. Als laatste stap voeg je de BBQ saus en rub toe. Laat dit zeker een uur zacht pruttelen op laag vuur zodat alles smaken goed samenkomen en zorg dat je de bonen niet kapot kookt.
Stemmen: 1

Aantal keer bekeken: ?