Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Wessel Smits
Titel: Cajun kipspies taco’s
Ingrediënten:
Kipdij Cajun kruidenmix met zout Gerookte paprikapoeder (pittig) Cayennepoeder Soft taco shells Guacamole Tomatensalsa Koriander Limoen Pepper jack kaas of Monterry jack kaas Mayonaise Bieslook Zout en peper
Bereidingswijze:
Kruid de kip met de kruidenmix, gerookte paprikapoeder en cayennepoeder. Laat zo langs als mogelijk intrekken (maximaal 24 uur). Steek vervolgens de kip op de spiezen en gaar indirect met wat rookhout naar smaak (ik verkies beuken chunks) tot een kern van 65 graden. Stook vervolgens de bbq direct op en grill de spiezen af op het gietijzerenrooster tot 75 graden. Bruine en donkere randjes zorgen voor veel smaak! Meng e de mayonaise met zoveel limoen tot deze op de gewenste sausdikte is. Breng op smaak met zout en peper en fijngehakte bieslook. De saus moet lekker friszuur zijn. Een mooie tegenhanger bij de pittige kipdijen! Snijdt de kip van de spiezen in hapklare stukken. Serveer in de taco met de lekkere limoenmayonaise, salsa, guacamole, koriander, limoen en lente ui. Top af met die lekkere Mexicaanse kaas! Eet smakelijk!
Stemmen: 0

Aantal keer bekeken: ?